Adviseurs ontvangen laptops van Randstad voor test en training

Randstad heeft een tiental laptops geschonken aan onze testers en trainers. Een donatie die door social return on investment (SROI) tot stand is gekomen.

Overhandiging laptops Randstad

Karin Ruben, manager Operations bij Provalu, heeft de laptops namens Provalu in ontvangst genomen. “Je faciliteert hiermee op de juiste manier en laat zien dat het benutten van de SROI verplichting breder kan worden getrokken dan het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. Met deze laptops kunnen wij die groep nog beter plaatsen door test en training.”

De totstandkoming van de donatie is tweeledig. Binnen ‘contract stichting Rijk’ werken de organisaties samen om invulling te geven aan social return on investment (SROI). Zo organiseert Randstad voor de werkzoekenden van Provalu trainingen, waaronder sollicitatietrainingen, en ondersteunen zij in het testen van kandidaten. Daarnaast geeft Randstad ieder jaar hun gebruikte laptops een tweede leven door ze te doneren aan organisaties die zich inzetten voor mensen met een arbeidsbeperking.

Deborah Stam en Francis Holweg (accountmanagers SROI binnen Provalu) zijn zeer positief over de schenking. “Deze donatie is een extra impuls om onze werkzoekenden te kunnen testen en trainen. De laptops zijn zeer welkom.“ Elsbeth Scheltinga, accountmanager Randstad: “Er zijn veel overeenkomsten tussen ons en Provalu. Arbeidsbemiddeling is de taak van ons beiden. Vanuit onze expertise ondersteunen wij in het trainen en testen van kandidaten bij Provalu en zij brengen expertise mee rondom kandidaten met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Hierin vinden wij elkaar als partners.”

Social Return on Investment volledig benutten

Myrthe van Dijk, accountadviseur Randstad payroll, zag de waarde van de laptops voor Provalu tijdens het testen en trainen. “De afgelopen periode hebben wij bij Provalu een pilot gedraaid waarin wij gesprekken hebben gevoerd met werkzoekenden over hun wensen op werkgebied. Vaak hebben kandidaten een voorkeur qua werkzaamheden. Wij proberen via beroepskeuze testen de kandidaten te laten inzien wat nog meer bij iemand zou passen. Deze testen dienen op een speciaal daarvoor bedoelde laptop te worden afgenomen vanwege de privacy wetgeving.”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Paulageknipt

Van bijstandsuitkering naar orthopedagoge

Paula is terug op de arbeidsmarkt binnen haar vakgebied. Bij Vivamente, een praktijk voor psychologie en coaching, kan zij haar beroep als orthopedagoge weer oppakken. Een kans die zij met beide handen aanpakt.