Honderden medewerkers Provalu komen in beweging tijdens Vitaliteitsweek

Provalu heeft de Landelijke Vitaliteitsweek aangepakt om binnen de organisatie aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl. Met het organiseren van een week vol (beweeg)activiteiten zijn honderden medewerkers in beweging gekomen.

Bootcamps, lunchwandelingen en de beweegminuut zette Provalu in beweging

“Iedere dag zag je het enthousiasme groeien en sloten steeds meer medewerkers aan bij de activiteiten. Wat mij daarbij positief verrast heeft zijn mijn collega’s die met veel plezier en energie
’s ochtends op de productieafdelingen een dansten of een actief spel speelden. Iedereen zette zich voor de volle honderd procent in om de week te laten slagen. Zo organiseerde de HR-afdeling iedere dag een lunchwandeling, zette de evenementencommissie het hele bedrijf in beweging tijdens de beweegminuut en gaf een collega een bootcamp om de week mee af te sluiten. Het plezier dat wij met elkaar hebben beleefd is goud waard.”

Veel vraag naar vrijwillige gezondheidscheck

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is tijdens de Vitaliteitsweek in een nieuwe vorm aangeboden. Medewerkers konden zich aanmelden voor een vrijwillige gezondheidscheck door externe deskundigen. Zij zijn twee dagen aanwezig geweest en hebben voor een grote groep de bloeddruk, het cholesterol, de suikerwaardes en BMI vastgesteld. “Door de gezondheidscheck is het mogelijk gemaakt om op een laagdrempelige manier een aantal essentiële waardes vast te stellen. Voor medewerkers die op basis van de gezondheidscheck willen werken aan een betere leefstijl wordt het mogelijk gemaakt om een traject te volgen waarbij alle facetten van een gezonde leefstijl worden behandeld.”

Gezonde voeding, beweging en mentale gezondheid zijn belangrijk, zeker ook binnen een organisatie. Helen Kortekaas, arbo-adviseur bij Provalu, houdt zich dagelijks bezig met dit onderwerp en zag dit jaar een nieuwe manier om aandacht te vragen voor gezondheid en vitaliteit.

“Onze gezondheid is belangrijk. Wij hebben ter ondersteuning hiervan onder meer het vierjaarlijkse PMO (preventief medisch onderzoek). Dit draagt bij aan het vroegtijdig in kaart brengen van gezondheidsproblemen en -risico’s en/of het voorkomen hiervan. Binnen Provalu hebben wij dit meetmoment in 2022 anders en ook breder aangepakt met als doel meer bewustwording te creëren bij alle collega’s over gezonde voeding en bewegen. En dit op een leuke, positieve en interactieve manier” aldus Helen.

Zorgplicht van de werkgever

De zorgplicht als werkgever wordt ook door de directeur van Provalu, Rinco Knoop, onderstreept. Hij stimuleerde dit initiatief dan ook. “Wij streven er bij Provalu naar om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden en deze landelijke week past daar uitstekend bij. Het zal mij niet verbazen als dit een herhaling krijgt binnen Provalu.” Zelf heeft de directeur ook de sportschoenen aangetrokken tijdens een partijtje voetbal. “Het is zo leuk om met je collega’s in beweging te komen. Een simpel potje voetbal bracht direct veel plezier wat heel belangrijk is op de werkvloer.”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Administratief werk

Cyber Security training vult SROI verplichting in

Wat als je merkt dat medewerkers steeds vaker met cyber criminaliteit te maken krijgen en een cyber security expert een SROI verplichting heeft? Onze SROI adviseur vond een manier om deze twee uitdagingen te bundelen door de cyber security expert een training te laten ontwikkelen voor de medewerkers van Provalu.