Banenmarkt trekt veel bezoekers

De banenmarkt, georganiseerd door het UWV en Provalu, heeft dinsdag 14 juni veel bezoekers getrokken. De 35 aangemelde bedrijven uit de Kust-, Duin- en Bollenstreek hadden stands ingericht om werkzoekenden te ontvangen.

De arbeidsmarkt is erg krap op dit moment. Er zijn meer vacatures dan mensen om deze vacatures in te vullen. De aanwezige werkgevers merken de krapte ook. Ze zijn hard op zoek naar goed personeel en daar maakte veel werkzoekenden gebruik van. Ingrid Kuijt, sales- en accountmanager bij Provalu, vertelt: "Het is de eerste banenmarkt in de regio en dat merk je goed. Er is veel interesse getoond, niet alleen door regionale werkgevers, maar ook de werkzoekenden zijn in grote getalen naar Provalu gekomen. Je ziet dat de wil om te werken aanwezig is en iedereen op zoek is naar een goede match.”

Alyssia is twee weken geleden in Nederland aangekomen vanuit Oekraïne. Daar werkte zij als persoonlijke assistent van de manager bij een Amerikaans bedrijf van levensmiddelen. Ook zij kijkt uit naar een baan om haar familie te kunnen ondersteunen. “Werkgevers zullen op dit moment alles uit de kast moeten halen om de vacatures te vervullen. Het is niet meer een 100% match. Je zult moeten schaven aan de functie om hem passend te krijgen" vult Ingrid aan. "Mijn tip zou zijn om te kijken naar competenties en niet alleen naar een CV."

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en
krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Initiatief weggeefwinkel Jojo en Provalu

In een tijd waarin alles duurder wordt is het moeilijk voor te stellen dat er een plek bestaat waar je gratis kunt winkelen. Ontmoetingswerkplaats Jojo in Sassenheim heeft echter zo’n plek én zette de deuren open voor alle medewerkers van Provalu.

'Het hoeft er maar één te zijn'

Provalu en het UWV organiseerde donderdag 17 november een banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden. In een sfeervolle ruimte kon men op een ongedwongen manier kennis maken met elkaar. Iets dat de werkgevers ook deze keer met beide handen aanpakte. 'Het hoeft er maar één te zijn. Dan ben ik al heel blij' aldus een werkgever.

Vakgerichte taalopleidingen met baangarantie

De krapte op de arbeidsmarkt is goed merkbaar. BWorkz, Provalu en DZB Leiden investeren in vaktaal- opleidingen voor werkzoekenden gekoppeld aan werk. Hierdoor ontstaan waardevolle medewerkers voor bedrijven in de regio.  

© Provalu 2021  /  privacyverklaring