Banenmarkt trekt veel bezoekers

De banenmarkt, georganiseerd door het UWV en Provalu, heeft dinsdag 14 juni veel bezoekers getrokken. De 35 aangemelde bedrijven uit de Kust-, Duin- en Bollenstreek hadden stands ingericht om werkzoekenden te ontvangen.

De arbeidsmarkt is erg krap op dit moment. Er zijn meer vacatures dan mensen om deze vacatures in te vullen. De aanwezige werkgevers merken de krapte ook. Ze zijn hard op zoek naar goed personeel en daar maakte veel werkzoekenden gebruik van. Ingrid Kuijt, sales- en accountmanager bij Provalu, vertelt: "Het is de eerste banenmarkt in de regio en dat merk je goed. Er is veel interesse getoond, niet alleen door regionale werkgevers, maar ook de werkzoekenden zijn in grote getalen naar Provalu gekomen. Je ziet dat de wil om te werken aanwezig is en iedereen op zoek is naar een goede match.”

Alyssia is twee weken geleden in Nederland aangekomen vanuit Oekraïne. Daar werkte zij als persoonlijke assistent van de manager bij een Amerikaans bedrijf van levensmiddelen. Ook zij kijkt uit naar een baan om haar familie te kunnen ondersteunen. “Werkgevers zullen op dit moment alles uit de kast moeten halen om de vacatures te vervullen. Het is niet meer een 100% match. Je zult moeten schaven aan de functie om hem passend te krijgen" vult Ingrid aan. "Mijn tip zou zijn om te kijken naar competenties en niet alleen naar een CV."

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Stichting SterkSaam en Provalu verzegelen samenwerking

Stichting SterkSaam en Provalu hebben een nieuw samenwerkingscontract ondertekend. Bestuurders Van Rhijn en Knoop spraken hiermee op een duurzame wijze af dat Provalu de schoonmaak binnen het kleinschalig wooninitiatief SterkSaam blijft verzorgen en bovendien gaat uitbreiden.