Van verlegen start naar vaste kracht: hoe Heren52 een jong talent liet bloeien

Patrick van Kesteren, geboren ondernemer, is in 2016 zijn eigen lunchroom gestart in Voorhout; Heren52. Sinds anderhalf jaar heeft hij via Provalu een medewerkster aan zijn team kunnen toevoegen die hem én haar energie geeft. Samen zijn zij echt Waardemakers!

Heren52.5 klein

“Samen dansen in de keuken”

Alweer een anderhalf jaar is ze nu in vaste dienst bij Heren52. “Ik bereid alles voor, zoals het snijden van producten, het bakken van het brood en ik maak de verse uiensoep. Ik kan eigenlijk ook alle broodjes nu maken. Dat vind ik heel leuk. Ik maak nu thuis soms ook de broodjes van hier en dat vinden ze erg lekker.”

De gedoseerde werkdruk is een pré. Wanneer het heel druk is in de lunchroom zorgt Patrick ervoor dat zij met z’n tweeën in de keuken staan. De duidelijkheid en structuur die dan wordt geboden helpt de medewerkster om het werk voort te kunnen zetten. “In mijn hoofd gaat het dan door elkaar heen en Patrick zorgt ervoor dat ik mij focus” vertelt ze. Patrick vult aan. “Als het stressniveau hoog is zie ik haar ineens in de keuken dansen. Dan moet de stress er even uit. Heerlijk! Dat is haar ding. En na een paar minuten is zij er weer en die ruimte moet je bieden als werkgever.”

Als jobcoach is Femke structureel op de werkplek geweest om te begeleiden en advies te geven. “Ik merkte al snel dat Patrick een perfecte leermeester is die haar alle tijd en aandacht geeft. Binnen relatief korte tijd pakt zij steeds meer op. Ze is super gemotiveerd. Dat werkt; als je gemotiveerd bent pak je het op.”

De medewerkster is nu vast in dienst bij Heren52 en het leren gaat iedere dag door. “Ik kan hier mijn ding doen en steeds iets nieuws leren. Ik durfde eerst niet eens naar de supermarkt te gaan om een boodschap te halen voor in de lunchroom en nu ga ik alleen. Dat vind ik heel leuk.”

Benieuwd naar wat Femke voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op via femke.van.kampen@provalu.nl.

 

 

 

 

 

 

Als Patrick vijftien is start hij samen met zijn zus met sparen, ze willen samen een horecazaak starten. Dit loopt iets anders. Zijn zus start in 2009 Limburgia aan de Herenstraat 54 en Patrick start in 2016 aan de Herenstraat 52.

“In de lunchroom is plek voor 25 gasten en het terras is geschikt voor 48 gasten. Ik ben alleen gestart in de keuken en had er jongeren bij voor in de bediening. Familieleden hielpen ook bij de start, maar de keuken deed ik. Op een gegeven moment kwam er de vraag ‘wat doen wij als je ziek bent?’ Toen ben ik de medewerkers van de bediening gaan inwerken in de keuken.” Het kleinschalige team draait goed, maar kon aanvulling gebruiken in de keuken. De vacature ‘afwashulp’ die Patrick plaatst blijkt dé kans voor een jongere uit de regio.

“Het moest iets kleinschaligs zijn”

Femke van Kampen, adviseur ontwikkeling- en re-integratie, komt tijdens haar werk in contact met een meisje van 18 uit Noordwijk die zoekend is naar wat zij wil qua werk of opleiding. Na de Middelbare school kon ze geen goede doorstart naar werk of school vinden waardoor zij thuis kwam te zitten.

“Ze kwam bij mij binnen als een verlegen meisje dat niet wist wat ze wilde. Het project Talent van het Welzijnskwartier zorgde ervoor dat ze zich ging openstellen, maar een beeld van wat zij wilde gaan doen qua werk of opleiding had ze niet.”

Femke ging op zoek naar een plek waar het meisje werkervaring op kon doen. Haar beeld van de werkplek was duidelijk; “Het moest iets kleinschaligs zijn. Een klein team waarin zij zich op haar gemak zou voelen. Toen ik de vacature van afwashulp bij Heren52 zag dacht ik: het is overzichtelijk, een klein team, dit zou kunnen passen. Toen ben ik bij Patrick langsgegaan met haar in mijn achterhoofd uiteraard en heb ik besproken of hij ervoor open stond om haar een stage aan te bieden.”

“Ze was heel stil, maar vanaf moment één gaf ze mij een bepaalde energie waardoor ik haar de hele wereld gunde.”

Patrick zijn eerste gedachte was positief. “Laat maar komen.” Zelf was zij ook positief gestemd. “Ik ga het gewoon uitproberen dacht ik. Ik heb geen ervaring in de horeca en heb er niet over nagedacht of ik dat leuk vind.” Tijdens een proefperiode waarin zij kennis maakte met de keukenwerkzaamheden bij Heren52 zag Patrick al de potentie. “Ze was heel stil, maar vanaf moment één gaf ze mij een bepaalde energie waardoor ik haar de hele wereld gunde.”

Na de proefperiode moest ze een keuze maken. Door haar gesloten houding wisten Femke en Patrick niet welke kant het op zou gaan. “Wij dachten dat ze het niet ging doen. En toen bleek in het gesprek dat ze enthousiast was en ze het wilde gaan doen. Heel leuk natuurlijk, want ze brengt veel vreugde met zich mee.”

Heren52.3klein

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten