Vakgerichte taalopleidingen met baangarantie

De krapte op de arbeidsmarkt is goed merkbaar. BWorkz, Provalu en DZB Leiden investeren in vaktaal- opleidingen voor werkzoekenden gekoppeld aan werk. Hierdoor ontstaan waardevolle medewerkers voor bedrijven in de regio.  

En ook daar staat Jeroen met collega Frank voor hen klaar om begeleiding te bieden het gehele traject lang. “Bij de DetailResult Groep krijgen de deelnemers alle ruimte om werkend te leren. Ze denken mee in oplossingen om eventuele drempels te verlagen en dat werkt heel prettig” legt Jeroen uit. “Zo’n werkgever is goud waard.”

Meer weten over het werk van BWorkz? Kijk op BWorkz, de juiste match tussen werkgever en werknemer.

Benieuwd naar dit traject of hoe de toekomst eruit ziet? Neem gerust contact met ons op via info@provalu.nl.

Rob Beij, eigenaar BWorkz: “Er is in Nederland een grote groep mensen die vanwege het taalniveau niet aan de slag kan bij een werkgever en dat is zonde. Zeker in deze tijd. Samen met Provalu maken wij ons hard voor deze groep en streven wij naar praktisch onderwijs waardoor men écht verder kan."

Taalles bij Provalu, werkervaring bij DetailResultGroup

Rob is de samenwerking aangegaan met Provalu en DZB Leiden. Als sociale werk- en ontwikkelbedrijven in de Leidse regio en de Kust-, Duin- en Bollenstreek zijn zij dé aangewezen partners in het koppelen van de juiste kandidaten. “Provalu en DZB Leiden stellen kandidaten aan ons voor en daaruit maken wij een selectie van werkzoekenden die het traject kunnen starten.

Jeroen van der Werff, projectbegeleider bij BWorkz, begeleidt de kandidaten zowel tijdens de taallessen bij Provalu, als op de werkvloer bij het logistiek centrum in Sassenheim van de DetailResult Groep. “De eerste drie weken staan in het teken van functiegerichte taallessen, theorie van de werkzaamheden, werknemersvaardigheden en cultuur interventie . Deze worden gegeven door NT2 docenten in samenwerking met de praktijkbegeleiders en zijn specifiek gericht op taalgebruik binnen de sector waar men aan de slag gaat. Door deze methode kunnen de deelnemers na drie weken gedeeltelijk het werkveld in.”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Stichting SterkSaam en Provalu verzegelen samenwerking

Stichting SterkSaam en Provalu hebben een nieuw samenwerkingscontract ondertekend. Bestuurders Van Rhijn en Knoop spraken hiermee op een duurzame wijze af dat Provalu de schoonmaak binnen het kleinschalig wooninitiatief SterkSaam blijft verzorgen en bovendien gaat uitbreiden.