Sportbedrijf Katwijk en Provalu slaan handen ineen

Met ingang van 1 september 2021 gaat Sportbedrijf Katwijk de samenwerking aan met Provalu. Medewerkers van Provalu worden vanaf dat moment ingezet voor het facilitair onderhoud van de diverse binnensportaccommodaties van het Sportbedrijf. 

Provalu helpt mensen bij het vinden van werk, waaronder statushouders en bijstandsgerechtigden en mensen met een beperking. Angelique van der Veld, Unitmanager Schoonmaak bij Provalu: “Wij doen er alles aan om het beste in mensen naar boven te halen en kijken hierbij altijd naar de mogelijkheden en het potentieel van de medewerker. Medewerkers worden gecoacht, krijgen toegang tot opleidingen en cursussen en worden ondersteund in klant- en servicegerichtheid”. 

De medewerkers van Provalu gaan als eerste aan de slag met schoonmaakwerkzaamheden in de gymnastiekzaal Dahliastraat, gevestigd in de Molenwijk in Katwijk. Als de pilot in deze accommodatie goed verloopt, wordt de dienstverlening mogelijk uitgebreid naar andere accommodaties van het Sportbedrijf. Vincent Venloo, directeur van Sportbedrijf Katwijk: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor ons. Door samen te werken met Provalu geven we personen die anders aan de zijlijn zouden staan een kans om te participeren in de samenleving en zich verder te ontwikkelen.”

De samenwerking tussen Sportbedrijf Katwijk en Provalu sluit aan op de maatschappelijke agenda van de gemeente Katwijk. Adger van Helden, wethouder Samenleving, Werk en Financiën: “In Katwijk vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Het hebben van werk is daarbij heel belangrijk. Niet voor iedereen is het vinden van passend werk even gemakkelijk. Dus daar waar nodig ondersteunen we inwoners hierbij, bijvoorbeeld via Provalu. Deze samenwerking biedt kansen om nog meer mensen aan passend werk te helpen. Daar doen we het voor!”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en
krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Initiatief weggeefwinkel Jojo en Provalu

In een tijd waarin alles duurder wordt is het moeilijk voor te stellen dat er een plek bestaat waar je gratis kunt winkelen. Ontmoetingswerkplaats Jojo in Sassenheim heeft echter zo’n plek én zette de deuren open voor alle medewerkers van Provalu.

'Het hoeft er maar één te zijn'

Provalu en het UWV organiseerde donderdag 17 november een banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden. In een sfeervolle ruimte kon men op een ongedwongen manier kennis maken met elkaar. Iets dat de werkgevers ook deze keer met beide handen aanpakte. 'Het hoeft er maar één te zijn. Dan ben ik al heel blij' aldus een werkgever.

Vakgerichte taalopleidingen met baangarantie

De krapte op de arbeidsmarkt is goed merkbaar. BWorkz, Provalu en DZB Leiden investeren in vaktaal- opleidingen voor werkzoekenden gekoppeld aan werk. Hierdoor ontstaan waardevolle medewerkers voor bedrijven in de regio.  

© Provalu 2021  /  privacyverklaring