Onze ploeg in de groenvoorziening

Wie door de Kust-, Duin- en Bollenstreek heen rijdt komt direct het werk van Provalu tegen. Want binnen de diverse gemeentes zorgt de ploeg van de groenvoorziening voor aangeharkte plantsoenen, gesnoeide bomen, gemaaide grasvelden, opgeruimde sloten en ga zo maar door. 

Groen08 lichter

Jeffry heeft een top baan 

Één van de jongens die bij Leon in het team werkt is Jeffry. Op zijn 18e kwam hij bij de groenvoorziening stage lopen en hij wil nooit meer een andere baan. “Het werk is heel leuk. Ik heb leuke collega’s en kan heel veel verschillende dingen doen” vertelt hij enthousiast. Als wij hem een dag volgen valt op dat hij veel wil leren en al geleerd heeft. Het is dan ook niet gek dat hij sinds anderhalf jaar in vaste dienst is bij Provalu. Een ander teamlid, Patrick (29 jaar), werkt al 10 jaar bij Provalu en heeft het nog steeds naar zijn zin. “Vooral de vrijheid die je krijgt is lekker. Ik rij bijvoorbeeld een paar keer per week langs de sloten in Oegstgeest om plastic en ander zwerfafval te verwijderen. Dat is mooi werk!” Jeffry leert dan ook graag van hem en wordt geregeld meegevraagd om te helpen. “Dat vind ik heel leuk. Zo doe je steeds iets anders” sluit Jeffry af. 

Groen32

Meer weten over onze groenvoorziening? Bezoek de webpagina (link).

 

“Dagelijks werken er 110 medewerkers aan een bloeiende leefomgeving voor inwoners van de Kust-, Duin- en Bollenstreek” legt Bas Boekkooi, unitmanager Groenvoorziening, uit. Een nauwkeurig samenspel tussen gemeenten en Provalu vindt plaats om de taken op de beste manier te volbrengen. 

Een divers werkgebied; van plantsoenen tot op het strand 

“De opdracht vanuit de gemeentes kan variëren. Zo verzorgen wij in de gemeente Teylingen het schoffelwerk en is het pakket in de gemeente Oegstgeest en Wassenaar uitgebreid met onder andere snoeiwerkzaamheden en het opruimen van zwerfafval uit sloten en van het strand. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers zich op allerlei terreinen kunnen ontwikkelen en dat is aan het eind van de dag ons doel” benadrukt Bas.  

Groen33

Ontwikkelen binnen een groepsdetachering 

De medewerkers van de groenvoorziening hebben allemaal op een manier een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. De groenvoorziening biedt een veilige werkomgeving. “De medewerkers van de groenvoorziening trekken letterlijk samen de gemeentes in om daar de beplanting te verzorgen. Ik ben nu een aantal jaar aan de slag als junior productiebegeleider op de locatie in Oegstgeest en dat bevalt mij heel goed” vertelt Leon. “Ik stuur een team van jongens aan en leer hen met materialen werken. Denk aan een bosmaaier, grasmaaier, elektrische snoeischaar. Dat is leuk, want je kunt ze echt iets bijbrengen.” 

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Paulageknipt

Van bijstandsuitkering naar orthopedagoge

Paula is terug op de arbeidsmarkt binnen haar vakgebied. Bij Vivamente, een praktijk voor psychologie en coaching, kan zij haar beroep als orthopedagoge weer oppakken. Een kans die zij met beide handen aanpakt.