Nieuwe werksoort zorgt voor kansen

Bij kringlooporganisatie Noppes staat duurzaamheid voorop. Of het nu gaat om meubels, speelgoed of decoratiemateriaal; producten krijgen een tweede kans. Een duurzame manier van ondernemen. Daarnaast zetten zij zich in voor een wereld waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Deze twee zaken maken dat een samenwerking met Provalu een logische route is.

Nobels4

Peter van ‘t Klooster, businessunit manager intern bij Provalu, is de samenwerking aangegaan in de vorm van een pilot en is tot op heden zeer positief. ‘Het werk dat wij voor Noppes doen heeft overduidelijk meerwaarde. Medewerkers die bij ons beschut werken krijgen op deze manier te maken met nieuwe werkzaamheden. Een mooie afwisseling op het bestaande werk. Daarnaast bestaat het sorteerproces uit diverse stappen. De instap is laagdrempelig en later in het proces worden er steeds meer vaardigheden gevraagd. Hierdoor kunnen de medewerkers zichzelf ontwikkelen op eigen tempo’.

Meer weten over deze samenwerking? Zelf een idee voor het creëren voor waardevol werk? Neem contact met ons op via sales@provalu.nl.

Linda Schuijt is werkzaam als assistent bedrijfsleidster in de kringloopwinkel Noppes in Hoorn. Sinds april begeleidt zij de pilot textielsortering die gestart is bij Provalu rondom het sorteren van textiel voor de kringlooporganisatie. ‘Wij ontvangen in onze winkels wekelijks duizenden kilo’s aan textiel. Dit loopt uiteen van sportkleding, kinderkleding, schoenen tot aan badkleding. Door een selectie te maken in kwaliteit van de ingeleverde artikelen kunnen wij ervoor zorgen dat de kleding op de juiste plek terecht komt. Dit kan zijn in een winkel van Noppes voor de verkoop, maar het kan ook betekenen dat een selectie naar een andere partij gaat waardoor het precies daar terecht komt waar het moet zijn.’

Positieve start van de pilot

Door het maken van een selectie ontstaat er een circulair proces waarin duurzaamheid voorop staat. Een taak die nodig is, maar niet altijd uitvoerbaar bij de winkels zelf. Er is ruimte en personeel nodig om het proces in goede banen te leiden. Vandaar dat de kringlooporganisatie de hulp heeft ingeschakeld van Provalu.

Nobels handen

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Paulageknipt

Van bijstandsuitkering naar orthopedagoge

Paula is terug op de arbeidsmarkt binnen haar vakgebied. Bij Vivamente, een praktijk voor psychologie en coaching, kan zij haar beroep als orthopedagoge weer oppakken. Een kans die zij met beide handen aanpakt.