Nieuwe bedrijfsruimte postafdeling Provalu

De postafdeling van Provalu (voorheen MareGroep en Servicepunt Werk) heeft, na jaren een vaste basis in Rijnsburg te hebben gehad, een nieuw onderkomen gevonden in Katwijk aan de Rijn. Na een grote verbouwing hebben de postbezorgers hun nieuwe werkplek met veel plezier in gebruik genomen. Een locatie met veel praktisch gewin.

Vanuit de dependance in Katwijk aan de Rijn wordt post voor de gemeenten Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gesorteerd en verspreid. De ruimte, opgedeeld in twee afdelingen, wordt gebruikt voor de ‘Provalu post’ - vanuit bedrijven, gemeenten en instellingen - én voor PostNL. "Vanuit deze locatie aan de Katwijkerbroek kunnen wij alle gemeenten goed bereiken. De centrale ligging zorgt ervoor dat de verspreiding goed geregeld kan worden en het pand is ingericht met nieuwe toepassingen, waardoor het werkplezier omhoog is gegaan" vertelt facilitair coördinator Romke Viet als hij de nieuwe bedrijfsruimte met trots laat zien.

Een waardevolle werkervaring creëren
Er is door de technische dienst van Provalu hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De ruimte moest van een nieuwe vloer worden voorzien, er is een wand geplaatst om de ruimte op te delen en er is gezorgd voor goed licht boven de sorteerplekken. "En dat was niet het enige" vervolgt Romke zijn verhaal. "Ook een aansluiting voor een wasmachine is geplaatst voor het wassen van de bedrijfskleding, net als en een wand waardoor een interne fietsenstalling is ontstaan. Door het harde werk van de jongens van de technische dienst van Provalu is dat allemaal zeer goed gelukt.” Met trots vervolgt Romke zijn verhaal. “Dit voorbeeld siert direct de organisatie. Alle handen zijn in huis om een dergelijke verbouwing mogelijk te maken. Een waardevolle werkervaring is gecreëerd tijdens de verhuizing en dat is heel wat waard."

Topdrukte richting de feestdagen
“Vanuit de nieuwe locatie kunnen wij de bezorging nog beter regelen en dat is fijn in deze drukke tijd. Brieven, maar ook brievenbuspakketjes van PostNL worden door ons bezorgd en dat zijn er richting de feestdagen heel wat!” vertelt Florina Appelman, werkbegeleider bij de afdeling Post. “Dat de drukte ook iets gezelligs oplevert staat vast. "Met kerstmuziek, een kerstboom en wat lekkers komen we de dagen zeker wel door! Ook wanneer de mannen straks 6 dagen achter elkaar moeten werken." 

Multifunctioneel gebouw
De locatie biedt naast ruimte voor de post ook plek voor nieuwe initiatieven bij Provalu. Een ruime zaal op de bovenverdieping kan worden ingericht als kantoor, vergader- of trainingsruimte. Op dit moment worden de mogelijkheden, en vooral de kansen, bekeken om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

 W4A5152d

Honderden streekgenoten bezoeken Open Huis

Honderden streekgenoten zijn zaterdag 23 september over de rode loper bij Provalu naar binnen gegaan om  het werk- en ontwikkelbedrijf te verkennen. Tijdens het Open Huis van Provalu zijn de bezoekers aangenaam verrast door de diversiteit van de organisatie.