"Mijn droom is uitgekomen. Nu op naar de volgende!"

Als je Jamie ziet, zie je werkplezier. Hij vertelt dan ook met trots over de weg die hij heeft bewandeld van opleiding naar werk binnen Provalu.

Jamie is in 2021 op de afdeling Elektro/Assemblage in Voorhout stage komen lopen vanuit VSO Het Duin. Direct trokken de palletwagens en heftrucks zijn aandacht en had hij een doel: met een elektrische palletwagen kunnen werken. Ondertussen voert de leergierige Jamie alle werkzaamheden op de afdeling uit. Van het knippen van bedrading tot het benummeren, Jamie werkt met plezier en blijkt niet graag stil te zitten. En hij weet wat hij wil. “Jamie wil heel graag leren. Dat was al snel duidelijk. Hij pakt alles op qua werk wat er voorhanden is. Een betere collega kun je je niet wensen” vertelt Wil Slats, unitmanager Elektro Assemblage. “En als iemand dan een droom heeft, gaan wij daar een handje bij helpen.”

Stage levert vast contract op
En zo is Jamie zich verder gaan ontwikkelen binnen Provalu. Want op een elektrische palletwagen rijden kan niet zonder dat je de EPT cursus (elektrische pallet truck) hebt gevolgd én het certificaat hebt behaald. Met hulp van de werkbegeleiders en gecertificeerde medewerkers van Provalu kon Jamie, voor zijn stage afliep, de EPT-cursus volgen en het certificaat behalen.  Er was dus ook geen twijfel over mogelijk dat hij na zijn stage een halfjaar contract kreeg aangeboden en sinds kort in vaste dienst is.

Een echte doorzetter
Dat Jamie een echte doorzetter is duidelijk. Ook in zijn privéleven werkt hij hard aan zijn ontwikkeling en zelfstandigheid. “De ene week woon ik thuis en de andere week woon ik samen met 8 kinderen en krijg ik zelfstandigheidstraining. Wil heeft mij de eerste keer dat ik van werk naar dat huis moest gebracht om mij een beetje op weg te helpen. Dat was leuk want ik kon direct laten zien waar ik woon” vertelt Jamie.

“Ik wil nog veel meer!”
En als je hem vraagt hoe hij het vindt dat hij nu een vaste baan heeft reageert hij net zo enthousiast. “Ik vind dat helemaal top” vertelt Jamie. “Ik verplaats nu materialen voor de afdeling en kom vaak in het magazijn waar ik iedere vrijdag ook vast werk. In het magazijn staan nog veel grotere heftrucks en palletwagens, maar daar mag ik nog niet op rijden. Ik zou het wel graag willen!” En zo is Jamie alweer bezig met zijn volgende droom en uitdaging. Zet hem op Jamie, want waar een wil is, is een weg.

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en
krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Initiatief weggeefwinkel Jojo en Provalu

In een tijd waarin alles duurder wordt is het moeilijk voor te stellen dat er een plek bestaat waar je gratis kunt winkelen. Ontmoetingswerkplaats Jojo in Sassenheim heeft echter zo’n plek én zette de deuren open voor alle medewerkers van Provalu.

'Het hoeft er maar één te zijn'

Provalu en het UWV organiseerde donderdag 17 november een banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden. In een sfeervolle ruimte kon men op een ongedwongen manier kennis maken met elkaar. Iets dat de werkgevers ook deze keer met beide handen aanpakte. 'Het hoeft er maar één te zijn. Dan ben ik al heel blij' aldus een werkgever.

Vakgerichte taalopleidingen met baangarantie

De krapte op de arbeidsmarkt is goed merkbaar. BWorkz, Provalu en DZB Leiden investeren in vaktaal- opleidingen voor werkzoekenden gekoppeld aan werk. Hierdoor ontstaan waardevolle medewerkers voor bedrijven in de regio.  

© Provalu 2021  /  privacyverklaring