Initiatief weggeefwinkel Jojo en Provalu

In een tijd waarin alles duurder wordt is het moeilijk voor te stellen dat er een plek bestaat waar je gratis kunt winkelen. Ontmoetingswerkplaats Jojo in Sassenheim heeft echter zo’n plek én zette de deuren open voor alle medewerkers van Provalu.

Vooral de vrijwillige inzet van collega’s en Lisa de Blok van Jojo heeft haar positief gestemd over de toekomst. “Deze samenwerking is één van de initiatieven bij Provalu om met elkaar in gesprek te zijn over het onderwerp geld. Door lokale mogelijkheden onder de aandacht te brengen hopen wij een steentje bij te kunnen dragen als het aankomt op de financiën.”

Wilt u meedenken of heeft u een initiatief dat past bij dit onderwerp? Neemt u contact op met Karin Ruben, Provalu: karin.ruben@provalu.nl. Meer informatie over de ontmoetingsplaats vindt u op www.dejojo.org.

"Het is financieel gezien een moeilijke tijd voor veel mensen. Met stijgende prijzen op allerlei fronten is het goed om als organisatie mee te kijken naar mogelijke oplossingen en actie te ondernemen" vertelt Karin Ruben, manager operations bij Provalu. Als aanjager van de werkgroep 'Grip op je knip' binnen Provalu is zij één van de initiatiefneemsters van de inlever- en weggeefactie bij weggeefwinkel Jojo in Sassenheim.

"Wij hebben alle medewerkers van Provalu gevraagd om bruikbare kleding, schoenen en speelgoed te doneren. Dat is massaal gedaan. De spullen stroomden binnen. Daarna is het naar de weggeefwinkel in Sassenheim gebracht en kon men op zaterdag 19 november gratis winkelen.”

De weggeefwinkel was speciaal voor Provalu opengesteld om gebruik van te maken vertelt Karin. “Ik ben daar heel dankbaar voor. Het is zo’n mooie initiatief binnen Teylingen dat het goed is om dit onder een grote groep bekend te maken. En niet alleen de weggeefwinkel zit in hun pand. Ook een fietsenwerkplaats, het repair café en initiatieven om samen te koken en te eten zijn daar aanwezig. En het is om de hoek!”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Paulageknipt

Van bijstandsuitkering naar orthopedagoge

Paula is terug op de arbeidsmarkt binnen haar vakgebied. Bij Vivamente, een praktijk voor psychologie en coaching, kan zij haar beroep als orthopedagoge weer oppakken. Een kans die zij met beide handen aanpakt.