‘Ik pas helemaal op de boerderij’

Het is donderdagochtend, 07.00 uur, als Ed ons met open armen ontvangt op boerderij de Willemshoeve in Voorhout. De boerderij aan de Jacoba van Beierenweg is bekend in de regio en dat is ook niet zo gek. Er gebeurt daar van alles! En daar werkt Ed aan mee, al zes jaar.

Ook op de boerderij kun je blijven ontwikkelen

“Deze match is precies zoals het moet zijn” vertelt Jeannette Pompe, jobcoach van Ed. “De eigenaren van de Willemshoeve zijn blij met Ed zijn werk en Ed heeft een droombaan. Dan kan ik hier alleen maar heel trots rondlopen.” Als adviseur heeft Jeannette een kort lijntje met Ed en de eigenaren van de boerderij. Hij kan altijd bij haar terecht met vragen en op vaste momenten spreken zij met elkaar af om te bespreken hoe het gaat. “Ik coach Ed als er vragen zijn en stel de werkgever, de eigenaar van de Willemshoeve, de vraag of ik nog iets kan betekenen in de samenwerking. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Ed zich kan blijven ontwikkelen als hij dat wil of de wens vanuit het bedrijf daar voor is. De cursus die Ed binnenkort gaat volgen is daar een voorbeeld van.”

Wederzijdse vriendschap

De Willemshoeve is een echt familiebedrijf. Ondanks dat Ed geen deelt uitmaakt van de familie voelt het voor hem wel zo en dat is wederzijds. Wij wensen Ed nog heel veel werkplezier bij de Willemshoeve en komen zeker nog eens wat lekkers halen op de boerderij!

“Ik voel mij hier helemaal thuis” vertelt hij. “Door Femke van Kampen (adviseur van Provalu) ben ik op deze plek gekomen en nu wil ik hier nooit meer weg. Daarvoor werkte ik bij een bedrijf dat onderdelen maakte voor verfmachines en had ik nooit gedacht als boer te gaan werken. Maar eigenlijk is het niet zo gek, want mijn opa was ook boer van beroep.”

Ed geeft ons een rondleiding over het terrein van de boerenfamilie en dat terrein is behoorlijk groot. Met zo’n 170 koeien op stal, een boerderijwinkel, melktappunt, camping, kippen (met verse eieren), is er altijd wat te doen. Zo is Ed hier vijf dagen per week (32 uur) aan het helpen met allerlei klussen. De boxen moeten worden schoongehouden, de koeien moeten rustig naar de ‘melkstraat’ en zo zijn er nog veel meer taken die Ed uitvoert.

“Je hoeft niet alles op school te leren. In de praktijk leer je het vanzelf als je mee werkt.”

Tijdens de rondleiding merk je dat Ed veel kennis van het boerenleven heeft opgedaan in de jaren dat hij op de boerderij werkt. Hij vertelt over de verzorging van de koeien, het onderhoud van de stallen en hoe het leven op de boerderij eruit ziet.

“Je hoeft niet alles op school te leren. In de praktijk leer je het vanzelf als je mee werkt” vertelt Ed. En dat is natuurlijk helemaal waar. “Binnenkort ga ik een cursus volgen over koeien. Daar heb ik zin in, want dan kan ik weer nieuwe dingen leren”.

Verse eieren, melk, kaas of aardappels; het is er allemaal!

Met veel enthousiasme laat Ed ook even het winkeltje zien van de Willemshoeve. “We verkopen hier verse eieren, melk, kaas en aardappels. Je kunt het makkelijk betalen via een Tikkie of contant en hebt dan lekker vers eten voor minder geld dan het kost in de supermarkt.”

De melktap verdient zeker een tip. Want de melk is niet alleen vers, het is ook nog betaalbaar en je steunt direct de boer. “Je kunt een fles kopen die je iedere keer kunt komen vullen” legt Ed uit. “Lekkere verse melk!”

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Administratief werk

Cyber Security training vult SROI verplichting in

Wat als je merkt dat medewerkers steeds vaker met cyber criminaliteit te maken krijgen en een cyber security expert een SROI verplichting heeft? Onze SROI adviseur vond een manier om deze twee uitdagingen te bundelen door de cyber security expert een training te laten ontwikkelen voor de medewerkers van Provalu.