Honderden streekgenoten bezoeken Open Huis

Honderden streekgenoten zijn zaterdag 23 september over de rode loper bij Provalu naar binnen gegaan om  het werk- en ontwikkelbedrijf te verkennen. Tijdens het Open Huis van Provalu zijn de bezoekers aangenaam verrast door de diversiteit van de organisatie.

 W4A5152d

Speciale aandacht was er ook voor de fietsenwerkplaats waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen tot fietsmonteur. In het bedrijfsrestaurant zijn de bezoekers verwend met gerechten uit eigen keuken en de kinderen konden zich prima vermaken met een speurtocht en diverse activiteiten, zoals het sorteren van post bij de postafdeling en het maken van soesjes in het restaurant.

 W4A5040d

‘Het Open Huis is in mijn ogen meer dan geslaagd. Als je ziet hoeveel mensen er belangstelling hebben getoond in onze organisatie én je dan hoort hoe zij het hebben beleefd, stemt dat positief’, vertelt Karin Ruben, operationeel manager bij Provalu. ‘De reactie die ik veel heb gehoord is dat de bezoekers medewerkers zagen die met enorm veel passie hun werk uitvoeren. Als je door het bedrijf loopt is dat ook iets dat ik dagelijks mag zien. De waarde van het werk voor velen!’ Karin besluit met de mededeling dat dit alles nu al inspireert om na te denken over het eerstvolgende Open Huis.

Met een plattegrond in de hand volgden alle belangstellenden een route langs de diverse bedrijfsonderdelen. Zo zijn de elektro- en verpakafdelingen opengesteld waar onder andere KLM, één van de samenwerkingspartners van Provalu, vertegenwoordigd was.  ‘Ik had dit niet verwacht. Ik ken Provalu wel van de groenvoorziening en de post, omdat ik de busjes en fietsen zie rijden. Maar dat het in Voorhout zo groot is en dat er zoveel verschillend en ook specialistisch werk wordt gedaan is nieuw voor mij’, vertelt een bezoeker.

1695553193318 (1)

Het ontwikkelplein trok eveneens veel aandacht. De adviseurs van Provalu hebben hier de bezoekers van informatie voorzien over de ontwikkeltrajecten en de hulp bij het vinden van werk die mogelijk zijn. Laura van der Plas van het Jongerenpunt gaf onder andere uitleg over het hybride onderwijs dat wordt aangeboden in samenwerking met mboRijnland. ‘Het is ontzettend fijn om mensen te ontmoeten en met elkaar op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over onze leerwerktrajecten. Voor nogal wat jongeren is het pad naar Provalu nog onbekend en dat maakt onbemind’, aldus Laura. “Bij dit Open Huis kon iedereen vrijblijvend kennis maken”.

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Jaaroverzicht 2023

Provalu heeft in 2023 een mooi jaar achter de rug en daar willen wij u graag in dit jaaroverzicht een doorkijkje in geven.

Administratief werk

Cyber Security training vult SROI verplichting in

Wat als je merkt dat medewerkers steeds vaker met cyber criminaliteit te maken krijgen en een cyber security expert een SROI verplichting heeft? Onze SROI adviseur vond een manier om deze twee uitdagingen te bundelen door de cyber security expert een training te laten ontwikkelen voor de medewerkers van Provalu.