Directeur Provalu kruipt achter stuur van een vrachtwagen

Het brancheteam Transport & logistiek van Werkgeverservicepunt Holland Rijnland (WSP HR) zet de maand april in het teken van de vrachtwagenchauffeur. Rinco Knoop, directeur van Provalu, stapte zelf achter het stuur van een vrachtwagen om aandacht te vragen voor dit mooie beroep.

En niet alleen de directeur is uitgenodigd om te ervaren hoe het is achter het stuur van een vrachtwagen. Collega’s van de partnerorganisaties van het WSP HR, waaronder Provalu, zijn ‘uitgedaagd’ zelf eens te ervaren hoe het is om achter het stuur van een vrachtwagen te zitten, en heel even zelf ‘king of queen of the road’ te zijn. Zo kunnen deelnemende adviseurs straks vanuit eigen ervaring aan kandidaten vertellen hoe het voelt om achter het stuur te zitten.

”Het is even anders rijden in zo’n grote wagen!” vertelt Femke van Kampen, adviseur Ontwikkeling & re-integratie bij Provalu, als zij na een ritje terugkomt op het terrein. “Moeilijk? Het is even wennen. Je moet goed opletten in de bochten vanwege de lengte, maar volgens mij heb ik niets geraakt” grapt zij. “Het was een super gave ervaring.”

Rinco Knoop stapt ook achter het stuur van de leswagen. “Het is een hele ervaring zo achter het stuur van een vrachtwagen. Ik kan mij voorstellen dat het beroep van vrachtwagenchauffeur aantrekkelijk is voor een grote groep werkzoekenden. De vrijheid op de weg, de kracht van de vrachtwagen, het is een mooie combinatie!”

Aandacht voor de transportsector
Er zijn veel vooroordelen over het beroep van vrachtwagenchauffeur. Zo zou het een typisch mannenberoep zijn. Met dat laatste vooroordeel maakte koningin Maxima vorig jaar al korte metten door zelf achter het stuur te kruipen en daarmee de aandacht te vestigen op dit mooie beroep. Wat Koningin Maxima kan, kunnen wij ook, dacht brancheteam Transport & Logistiek van Werkgeverservicepunt (WSP) Holland Rijnland.

“Wij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor de sector en dan met name voor het beroep van vrachtwagenchauffeur. Het beroep heeft veel te bieden en dat hopen wij deze maand aan werkzoekenden te kunnen laten zien door diverse activiteiten te ondernemen” aldus Nadine van Vliet, accountmanager bij Provalu en tevens lid van het brancheteam Transport & logistiek. “Eind april wordt deze ochtend nogmaals georganiseerd, maar dan voor werkzoekenden. Dat belooft een waardevolle ochtend te worden!” Informatie over ‘Diesel in je bloed’ is op te vragen via Nadine van Vliet via nadine.van.vliet@provalu.nl.

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en
krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Stichting SterkSaam en Provalu verzegelen samenwerking

Stichting SterkSaam en Provalu hebben een nieuw samenwerkingscontract ondertekend. Bestuurders Van Rhijn en Knoop spraken hiermee op een duurzame wijze af dat Provalu de schoonmaak binnen het kleinschalig wooninitiatief SterkSaam blijft verzorgen en bovendien gaat uitbreiden.

Leo Kannerschool VSO en Provalu; aandacht voor groei en talent

De weg van opleiding naar werk vraagt bij jongeren met een speciale behoefte om maatwerk. Gebaande paden zijn voor sommige jongeren niet passend, terwijl de basis die in deze levensfase wordt gelegd allesbepalend is voor hun toekomst. De Leo Kannerschool VSO en Provalu zetten zich in voor een passende plek binnen de arbeidsmarkt voor jongeren.

Vertegenwoordigers van HomeWizard en Provalu

HomeWizard en Provalu vieren samenwerking

HomeWizard is een lokale onderneming die hard aan de weg timmert. De apparaten en app van HomeWizard geven Nederlandse huishoudens meer inzicht in hun gas-, water- en stroomverbruik. Een zoektocht naar extra hulp in het distributieproces van de P1 meter mondde uit bij Provalu.

© Provalu 2021  /  privacyverklaring