De weg van pro VSO onderwijs naar een vaste baan

Binnen het traject ‘beschut werk’ bij Provalu is er speciale aandacht voor de groep jongeren die pro VSO onderwijs volgen. Door het bieden van een veilige en gestructureerde plek binnen Provalu wordt voor deze jongeren de weg naar werk of een vervolgopleiding mogelijk.

De adviseur ontwikkeling en re-integratie van Provalu vertelt over deze groep en aanpak. “Een plek zijn waar jongeren kunnen groeien en bloeien, dat is wat wij voor ogen hebben. Ontwikkelen op de werkplek is erg belangrijk. Dat is het doel. De persoonlijke begeleiding van leidinggevenden zorgt ervoor dat jongeren zich openstellen en stappen gaan maken. Als ik zie dat een jongere een fijne werkplek heeft gevonden, beschut of bij een bedrijf, ben ik blij. Dat is precies waarvoor ik het doe!”

Hybride onderwijs

“Jongeren die via een pro VSO school stage lopen en door willen leren kunnen MBO hybride onderwijs volgen bij MBO Rijnland. Deze vorm van werkend leren wordt bij Provalu aangeboden. De drempel om verder te leren wordt verlaagd doordat het plaats vindt in een bekende omgeving voor de jongeren."

“Het is hier super gezellig”

Door de juiste begeleiding kunnen jongeren een werkplek vinden om trots op te zijn. Zo heeft Sterre na een stage van een paar maanden nu een vaste baan bij Provalu. “Wij zijn ontzettend blij met Sterre” vertelt Wil Slats, unitmanager Elektro Assemblage. “Een vrolijkere meid is bijna niet te vinden!”

Sterre heeft het naar haar zin en weet duidelijk wat zij wil. “Ik wil wel een beetje uitdaging in het werk. Ik heb de bedrading in kasten gemaakt die gebruikt worden op tuinbouwmachines, dat was echt gaaf. En het is hier super gezellig” vult de 19 jarige Sterre aan. Ze werkt vier dagen per week werkt onder leiding van Wil. “Wil luistert en is heel rustig. Én we maken heel veel lol.”

Het werken op de afdeling Elektro komt niet uit de lucht vallen als dochter van een elektricien. Toen zij stage kon lopen bij Provalu koos zij al snel voor de elektro afdeling. “Mijn ouders zijn super trots op mij.” Als je Sterre vraagt of zij over een paar jaar hier nog werkt zegt ze volmondig ‘ja’.

Meer weten over hybride onderwijs binnen Provalu of de mogelijkheden voor jongeren? Neem contact op via info@provalu.nl.

Vind samen met Provalu werk dat bij je past en
krijg weer grip op je toekomst

Bekijk ook deze berichten

Initiatief weggeefwinkel Jojo en Provalu

In een tijd waarin alles duurder wordt is het moeilijk voor te stellen dat er een plek bestaat waar je gratis kunt winkelen. Ontmoetingswerkplaats Jojo in Sassenheim heeft echter zo’n plek én zette de deuren open voor alle medewerkers van Provalu.

'Het hoeft er maar één te zijn'

Provalu en het UWV organiseerde donderdag 17 november een banenmarkt voor werkgevers en werkzoekenden. In een sfeervolle ruimte kon men op een ongedwongen manier kennis maken met elkaar. Iets dat de werkgevers ook deze keer met beide handen aanpakte. 'Het hoeft er maar één te zijn. Dan ben ik al heel blij' aldus een werkgever.

Vakgerichte taalopleidingen met baangarantie

De krapte op de arbeidsmarkt is goed merkbaar. BWorkz, Provalu en DZB Leiden investeren in vaktaal- opleidingen voor werkzoekenden gekoppeld aan werk. Hierdoor ontstaan waardevolle medewerkers voor bedrijven in de regio.  

© Provalu 2021  /  privacyverklaring