Waardemaker BWorkz regelt vaktaalopleidingen met baangarantie

Issan, Dirk van den Broek

DSC 8565

BWorkz organiseert vaktaalgerichte vakopleidingen. Hierdoor ontstaat waardevol werk én waardevolle werknemers in de logistiek.

“Er is in Nederland een grote groep mensen die een afstand tot de werkvloer hebben vanwege het taalniveau en niet aan de slag kunnen bij een werkgever. Dat is zonde! Zeker in deze tijd” vertelt Rob. “Bij BWorkz koppelen wij vaktaal gerichte opleidingen aan werk en dat loont. Je ziet dat gemiddeld 82% van de kandidaten na de 17 weken opleiding en begeleiding een contract krijgen aangeboden bij de werkgever en dat maakt best trots”

De praktijkbegeleider van BWorkz, begeleidt de kandidaten zowel tijdens de taallessen bij Provalu, als op de werkvloer bij het logistiek centrum in Sassenheim van Detailresult Logistiek. “De eerste drie weken staan in het teken van functiegerichte taallessen, theorie van de werkzaamheden, werknemersvaardigheden en cultuur sensitieve trainingen . Deze lessen worden gegeven door NT2 docenten in samenwerking met de praktijkbegeleiders en zijn specifiek gericht op het taalgebruik binnen de logistieke sector en Detailresult Logistiek in het bijzonder. Door deze methode kunnen de deelnemers na drie weken gedeeltelijk het werkveld in.” En ook daar staat Jeroen met collega Frank als praktijkbegeleider voor hen klaar om begeleiding te bieden, het gehele traject lang.

“Bij de Detailresult Logistiek krijgen de deelnemers alle ruimte om werkend te leren. Ze denken mee in oplossingen om eventuele drempels te verlagen en dat werkt heel prettig” legt Jeroen uit. “Zo’n werkgever is goud waard.”

Vaste baan bij Dirk van den Broek

Eén van de leerlingen van het traject is Issan Addam. Komend uit Soedan is hij de Nederlandse taal niet machtig wat problemen oplevert bij het vinden van een baan. “Issan kwam binnen zonder kennis van de Nederlandse taal. We zijn met elkaar aan de slag gegaan en stapje voor stapje werd het voor hem duidelijker wat het werken bij het magazijn van Detailresult Logistiek inhoudt.  Na intensieve begeleiding op de werkvloer viel het kwartje en gaat hij nu als een speer” vertelt Jeroen. Issan heeft na zijn proefperiode een jaarcontract gekregen en werkt nu vijf dagen in de week op het distributiecentrum. “Het is mooi om te zien hoe Issan zich ontwikkelt heeft en nu een vaste baan heeft. Daar doen wij het voor! BWorkz helpt in ontwikkeling waardoor mensen met een laag taalniveau wel kunnen werken” besluit Rob Beij.

DSC 8565