Sales- en accountmanagement

Nadine van Vliet

Als Nadine van Vliet na een carriere in de commerciele sector de overstap wil maken naar een sociaal-maatschappelijke onderneming loopt zij tegen Servicepunt Werk aan.

“Geen dag is hetzelfde als accountmanager bij Provalu. Op het ene moment ben ik in gesprek met een ondernemer die een werkplek aan wil bieden aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt en het andere moment plan ik voor een bedrijf productiewerkzaamheden in die wij intern uitvoeren. Een afwisselende baan die, zeer belangrijk, voldoening geeft.”

De voldoening vindt Nadine in het matchen van een kandidaat met een werkgever. “Mensen die door een bepaalde reden lang uit het arbeidsproces zijn óf een aangepaste werkplek nodig hebben worden niet direct ingezet door bedrijven. Zonde, want met een kleine investering kunnen zij een grote waarde creëren, namelijk de waarde van werk.”

Meerwaarde voor iedereen

De waarde van werk mogelijk maken biedt volgens Nadine voordelen voor alle partijen. Social return on investment, maar dan twee kanten op: medewerkers gaan een nieuwe levensfase in, door perspectief. De werkgever krijgt de juiste ondersteuning en begeleiding van één van de adviseurs en krijgt gemotiveerde en unieke medewerkers. Zo kunnen zij samen invulling geven aan een maatschappelijke doel. 

Grote vraag om personeel

De vraag vanuit diverse sectoren om personeel groeit. Of het nu gaat om transport, logistiek, zorg of horeca. Het ontbreken van voldoende ‘handen’ bij bedrijven zorgt ervoor dat werkgevers diverse mogelijkheden bekijken. Het creëren van een werkplek voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is daar één van. Ook het uit handen geven van werk levert bedrijven veel op. Productiewerkzaamheden zoals het verpakken van materialen, maar ook specialistisch elektrisch werk kan door de interne afdelingen van Provalu worden uitgevoerd. Hierdoor kan een werkgever de tijdelijke werkdruk uitbesteden zonder daar personeel voor aan te hoeven nemen.

Elkaar ontmoeten en begrijpen

Om de verbinding tussen de werkgevers en potentiële medewerkers te maken haalt Nadine met haar team alles uit de kast. “Er is veel mogelijk voor ondernemers. Denk aan een stukje cofinanciering op het gebied van opleidingen of het bieden van begeleiding op de werkvloer. Om daar aandacht aan te geven organiseren wij verschillende evenementen. Denk aan ronde tafel gesprekken met werkgevers uit een bepaalde sector waarbij wij hen inlichten over de mogelijkheden én inventariseren waar de behoeftes liggen. Waar kunnen wij in ondersteunen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de waarde van werk te kunnen laten ervaren? Dat is de vraag die wij steeds stellen en wij vertalen naar de adviseurs om dé perfecte match te maken.”

Persoonlijke missie

“Ik hoop dat ik werkgevers kan overtuigen dat sociaal ondernemen het mooiste is wat je kunt doen. Het vraagt om een sociaal werkgevershart waarbij men openstaat voor kandidaten die wat meer begeleiding nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat vele werkgevers in de Kust-, Duin- en Bollenstreek hierover beschikken en willen waarmaken voor regionale toppers. Sociaal-maatschappelijk ondernemen zal een algemeen goed worden binnen het bedrijfsleven, daar ga ik voor! Samen maken wij de waarde van werk mogelijk.”

Kijken wat Provalu voor u kan betekenen?

Denkt u erover na om werk uit te besteden of heeft u een openstaande vacature?
Onze sales- en accountmanagers Deborah, Erik, Ingrid en Nadine gaan graag met u in gesprek.

Contact sales- en accountmanager