Op de wagen voor gemeente Katwijk

John, gemeente Katwijk

John weet al sinds kleins af aan wat hij wil doen. Bij de Gemeente Katwijk werken en rijden op de vuilniswagen. En dat is dankzij zijn doorzettingsvermogen gelukt!

“Het lekker buiten werken, de vrijheid voelen. Dat is wat ik het fijnst vind aan het werk” vertelt John. Hij is sinds 2013 in dienst bij Gemeente Katwijk en werkt sindsdien 32 uur en zegt er nooit mee te stoppen.

“Van klein naar groot rijbewijs”

John heeft er hard voor moeten werken om de baan te krijgen. Hij moest namelijk zijn groot rijbewijs halen. “Dat was best pittig. Het leren van alle theorie is niet vanzelf gegaan. Soms wilde ik er zelfs mee stoppen.” Gelukkig waren er genoeg mensen om hem heen die hem geholpen hebben en gemotiveerd om door te gaan. En zo haalde hij niet alleen zijn klein, maar ook zijn groot rijbewijs.

“Samen op de wagen”

Op de vrachtwagen waar John meerijdt zie je een bordje: 3 J’s. John rijdt namelijk met vader John en Jan. Een vast team waar hij goed mee kan samenwerken.

“Soms komen er uitzendkrachten, bijvoorbeeld in de zomervakantie. Zij helpen dan tijdelijk mee en dat vind ik soms best lastig.”

Dat hij bij de gemeente Katwijk is gaan werken is niet gek. Zijn vader werkt er ook en daardoor komt John al sinds dat hij klein is bij de gemeente. Hij is er kind aan huis en dat voelt fijn. Iedereen is bekend en het werk is met de paplepel ingegoten.

Begeleiding op de werkvloer

Suzanne Terpstra is de begeleider van John. Eens in de 3 / 4 maanden komt zij langs om te kletsen over het werk, wat de uitdagingen zijn en wat er goed gaat. “Ik vind dat heel fijn. We kletsen dan over van alles en zei helpt mij met vragen of dingen waar ik tegenaan loop. Ik vind het bijvoorbeeld lastig om mijn grenzen te stellen. Daar helpt Suzanne mij bij. “John is altijd opgewekt, dat typeert hem. Het is ook echt aanstekelijk! Ik kom graag bij hem langs” vertelt Suzanne.