Een waardevolle werkplek

Sjaak, magazijnmedewerker

Mirato, ontwerpt en realiseert interieurconcepten. Daar waar ideeën, ambities en verhalen tot leven komen, is ook voor Sjaak een waardevolle baan tot stand gekomen. 

Als ontwerper en uitvoerder van landelijke interieurprojecten is er veel aan- en vervoer van bouwmateriaal bij Mirato. Het magazijn is dan ook dé plek in het bedrijf waar extra handen zeer welkom zijn. Vanuit de visie dat ieder mens een goede werkplek verdient en een werkgever daaraan kan bijdragen is Mirato de samenwerking aangegaan met Provalu, voorheen MareGroep.

“Het was voor ons een logische stap” aldus Marjolein Hansen, verantwoordelijk voor de veiligheid en kwaliteit bij Mirato. “Als onderneming willen wij sociaal ondernemen, onze maatschappelijke rol pakken. Als je de juiste partner vindt die de juiste klik kan maken tussen jou en de werkzoekenden komt het realiseren van dat doel dichtbij én wordt het realiseerbaar.”

Samen op zoek naar de juiste weg

“Het ging eigenlijk vanzelf” vertelt Leo van Duijn, werkzaam als planner en werkvoorbereider bij Mirato. “De adviseur heeft de juiste match weten te maken, want ons nieuwe teamlid heeft heel snel zijn draai gevonden binnen Mirato.”

Door samen te kijken naar wat werkt, is de juiste  werkplek ontstaan. Het leren kennen van elkaars grenzen is daar een onderdeel van. “Het liefst pakt hij alles op wat voorbij komt, enthousiasme temperen is een positieve handeling vind ik zelf. De titel Chef Magazijn misstaat hem niet!” aldus Leo.

Werk- en ontwikkeltrajecten die beklijven

Eenmaal geplaatst blijft er nauw contact bestaan met Provalu en bieden werk – en ontwikkeltrajecten de kans om het hoogst haalbare uit de samenwerking te halen.

“Onze teamleden dienen in het bezit te zijn van een VCA certificaat dat gaat over veiligheid op de werkvloer. Provalu heeft ervoor gezorgd dat onze werknemer, binnen de muren van hun eigen organisatie, de opleiding kon volgen en met succes heeft afgerond. Iets dat zonder hun bemiddeling niet tot stand zou zijn gekomen”.